pühapäev, 13. juuni 2010

Lastekaitsepäev Vaabinas

Lastekaitsepäeva tähistamisel Urvaste vallas on üle 10 aastane traditsioon, mida alustas Urvaste kirku kogudus koos Urvaste Külade Seltsiga 1997.a. Eelmisest aastast alates sai üritus uut hoogu, kuna korraldajatele tulid appi MTÜ Uhtjärve Krehvinid. Samuti otsustati eelmisel aastal ,et üritus hakkab liikuma külast külla. Esimene peatuspaik oli Vaabina, kus peo pidamiseks lastele sobiv park, mis korrastatud kohalike aktiivsete külaelanike poolt. Kogu pargis oli niidetud hein ning pargis oli vahetult enne üritust valminud tähtpäevade tähistamiseks vabas õhus asendamatu koht – WC . Vaabina piirkonnas on koostegemine eriti sellel aastal olnud väga vilgas, koos osaleti Teeme ära'l, samuti tähistatakse samas kohas 20.juunil jaanipäeva. Eriliselt tooks siin välja Tiina Liibert, Helle Venzeli, Maimu Reiljani, Erma Kallasse ning Lillma pere.
Üritust alustasid kohalikud väikesed muusikud Marie-Helena Rajatamm, Emma–Emilie Saavel, Diana Liiv ning Eia Vänzel, kõlasid nii klassikalised palad kui ka mõnus torupillil mängitud labajalavalss, mille järgi Erma külalised tantsima utsitas. Seejärel alustasid Uhtjärve Krehvinid teatevõistluste läbiviimist, sai paitada ja vaadata kaasavõetud lemmikloomi, kelle hulgas oli merisigu, kilpkonni, kasse, koeri. Ka meisterdamislaud Kätlini ja Helle juhendamisel oli täis siginat-saginat, valmisid pildid lemmikloomadest, joogitopsidest valmistatud lilled, käevõrud ning imeilusad kaardid. Samuti sai proovida osavust jänkule saba joonistamisega.
Päris peo algusest kuni kella neljani toimusid ka võrkpalli võistlused, kus osalejaid 20, kellest moodustati 4 võistkonda: Vaabina, Sügisannid, Nõiariik ja Krehvinid. Võrkpalli võitis meeskond Vaabina, kelle meeskonda kuulusid: Kairit Thealane, Raiko Lillma, Jüri Lillma, Merily Lillma, Kristo Liibert ja Rivo Liibert.
Samuti oli võimalus sõita hobuvankriga. Kuigi üritus liikus sel aastal Urvastest Vaabinasse olid kaasa tulnud kirikuõpetaja Üllar, kes oli kohtunikuks võrkpallivõistlustele ning Urvaste Külade Selts, kes pakkus igale osavõtjale tasuta pannkoogi. Juba eelmisest aastast on üritusel ka sponsoriks Swedbank'i Võru kontor, kes sel aastal aitas meenetega.
Pärast üritust tõdesime, et ürituse käimine külakorda oli hea mõte, mis tõi kaasa uusi inimesi nii korraldajate kui külastajate poole.
Anne Klaar

Kommentaare ei ole: